(+31) 06-52541574 patrice@echte-ik.nl

Geboorte in Kaart (GIK)

Gedrag is een uiting van dat wat er eerder als overweldigend werd ervaren

95% van ons gedrag is onbewust! Dat betekent uiteraard dat 5% van ons gedrag bewust gedrag is. Ouders, leerkrachten, therapeuten, coaches e.d. willen graag bewust gedrag aan- of afleren, terwijl wij gestuurd worden vanuit ons onbewuste, weinig effectief dus.

Overweldigende prenatale of geboorte-ervaringen worden sterk verankerd in ons onbewuste. Dit heeft dus een blijvende impact op hoe je later in het leven staat. Iemand die uit zijn vel springt, heeft geen keuze om tot 10 te tellen, dat gebeurt al voordat hij hier ook maar 3 seconden over na heeft kunnen denken. Het gedrag komt dus voort uit eerdere onverwerkte, overweldigende ervaringen, die misschien zelfs wel traumatisch zijn geweest. Alle ervaringen die een baby opdoet tijdens de zwangerschap, zijn/haar geboorte en de eerste periode daarna zijn van blijvende invloed op zijn/haar denken en het gedrag. Dit is het belangrijkste uitgangspunt van Geboorte In Kaart (GIK) in het begeleiden bij groei en ontwikkeling.

Door middel van de GIK sessies gaan we samen:

…complexe en vaak onbewuste processen die tijdens de zwangerschap en geboorte ontstaan zijn inzichtelijk maken. Daardoor word je je bewuster van je eigen overtuigingen en gedrag en begrijp je waar ze vandaan komen.

…blokkades en beperkende overtuigingen opsporen en transformeren. Geboorte In Kaart spreekt het lichaamsgeheugen aan en komt zo snel bij de kern van het probleem.

…werken met een concrete methode die ervoor zorgt dat er meer helderheid en focus komt in jouw proces van persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier kunnen we ons  volledig concentreren op specifieke doelen en veranderingen die je wilt bereiken.

Kortom, het werken met een concrete methode om geboortepatronen te vertalen, biedt voordelen zoals meer inzicht, bewustzijn en groei, evenals meer focus en structuur in het proces van persoonlijke ontwikkeling.

Gedrag is altijd logisch!