(+31) 06-52541574 patrice@echte-ik.nl

Kindercoaching

Kinderen zijn puur. Hun manier van denken, onbevangenheid en puurheid vind ik geweldig. Wij kunnen daar als volwassenen veel van leren. Door onze manier van leven en door de opvoeding die we zelf gehad hebben, zijn we snel geneigd om onze kinderen te vertellen ‘hoe het moet of hoort’. Daarmee raken ze steeds een stukje van zichzelf en van hun puurheid kwijt. Kinderen kunnen zichzelf daardoor gaan wegcijferen of ze gaan juist extravert of clownesk gedrag vertonen. Gedrag is ALTIJD logisch en het is aan ons om te onderzoeken waar gedrag vandaan komt, zodat wij onszelf kunnen aanpassen en kunnen aansluiten op de behoeften van de kinderen. Van daaruit kunnen wij ze ondersteunen en sturen, zodat ze kunnen groeien en bloeien op een manier die bij ze past.

Ik wil kinderen zien, horen en begrijpen. Samen gaan we op zoek naar hun Echte ik. Als kinderen zichzelf écht leren kennen en zien hoe mooi ze zijn, groeit hun zelfvertrouwen. Die Echte ik mag naar buiten komen en gaan stralen. Dan is al dat overbodige (vaak ongewenste) gedrag niet meer nodig. Het is belangrijk om een manier te vinden die passend is. In het kennismakingsgesprek zullen we bespreken welke richting we op gaan.

Wil je weten wat prikkels zijn en hoe je kind ermee leert omgaan? Dan is ‘Prikkelstorm’ heel passend. Speciaal voor de extra gevoelige kinderen (en hun ouders!) die inzicht willen krijgen in overprikkeling. Wat zijn prikkels? Hoe is overprikkeling te voorkomen en hoe is ermee om te gaan? Na drie sessies heb je al een compleet plaatje en kun je ermee aan de slag.  

Of voel je je aangetrokken tot Quantum? Dan is het Quantum HAAS kindercoachprogramma misschien passend. Ik leer kinderen om uit Het-Anti-Afwijs-Systeem™ te stappen, net zoals ik dat zelf ook gedaan heb en dit ook volwassenen kan leren (zie Quantum HAAS transformatie programma). De HAAS™ klop is dan de rode draad van mijn coaching en de sessies vul ik aan met activiteiten en/of behandelingen die bij het kind (en zijn of haar doel) passen. Dat kan knutselen zijn, access bars, spelletjes of de natuur in. Het kinderprogramma bestaat uit 8 sessies. De sessies zijn één op één en duren 45 min tot een uur.

Misschien ben je geïnteresseerd in geboortepatronen? En wil je weten welke invloed de conceptie, zwangerschap en geboorte hebben op ons huidige gedrag? Dan kunnen we samen jouw geboorteverhaal in kaart brengen en achterhalen welke patronen in jouw leven nog steeds actief zijn. 

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een kennismakingsgesprek door het contactformulier in te vullen.