(+31) 06-52541574 patrice@echte-ik.nl

Workshop 1 ‘Gevoelens’

Als je grip hebt op je gevoelens, voel je je veilig. Maar wat zijn gevoelens precies? Waar voel je ze? Waar komen ze vandaan? En waarom? In deze workshop staat de basis centraal. De basis waarvan we al (vaak te) snel denken dat kinderen dit weten en logisch vinden.

Maar is dat wel zo?

Gevoelens voel je, logisch. Gevoelens hebben een functie, ze willen je wat vertellen. Het is dus belangrijk om naar je gevoel te luisteren. Om er goed naar te kunnen luisteren, moet je ze eerst herkennen. Voelen doe je op verschillende manieren. Met je lichaam bijvoorbeeld als je je stoot, of als je een knuffel krijgt. Emoties voel je ook, we kennen natuurlijk de 4 B’s: Boos, Bedroefd, Bang en Blij. Je kunt zelfs energie voelen; als je in een kamer komt waar een vervelende sfeer hangt, of als je iemand voor de eerste keer tegenkomt en het gevoel hebt dat je die persoon al jaren kent. Als je niet luistert naar je gevoel, maak je soms verkeerde beslissingen, of blijf je doorlopen met klachten die steeds erger worden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Tijdens deze workshop staan we stil bij gevoelens, proberen we woorden te geven aan gevoelens en gaan we na welke gevoelens er vooral voorbijkomen. In workshop 2 leren we hoe we gevoelens kunnen beïnvloeden en leer ik je waarom dat zo belangrijk is.